Velkommen til MiniChamp, oppdrett av chihuahua!

Litt diverse info

Klær?

Tema klær er veldig diskutert og det er mange meninger om dette. Kort fortalt kan man si at en Chihuahua/RT trenger klær når den fryser. Den fryser nødvendigvis ikke bare fordi den skjelver, den skjelver ofte i situasjoner der den føler seg usikker og i situasjoner der den ikke trives. Den kan også sjelve om den er veldig glad og opprømt. Man kjenner sin hund best og kan vurdere selv når den trenger et plagg for å holde seg varm, men for de aller fleste er det kun på vinterstid den ville trenge dette. Når det er sakt så bryr hunden seg fint lite om genseren/jakken/dekkenet er rosa eller sort. Viktigste er at plagget er fuksjonelt og ikke gnager. 

 

SMÅ HUNDER OG BARN

 

Det er mange som tror at Chihuahua/Russian Toy og barn er en håpløs kombinasjon. Meningen med dette emne på min side er for å sette fokus på at det går helt fint om man virkelig ønsker det.  Jeg har barn selv og ser ikke på det som noe problem. 
Om man tilvender de forsiktig til hverandre er det ikke noe som hindrer deg i å ha en liten hund sammen med barn. Et barn skal aldri bli etterlatt med en hund alene, uansett rase .
Man må også være inneforstått med at ingen barn er like, derfor skal man være litt mer forsiktig med en liten hund sammen med barn som ikke er vant med så små hunder. 
Bruker mann sunn fornuft så går det helt greit.  Viktig å sette grenser for barna på hva som er lov og ikke lov. Det samme gjelder hunden. Man må lære hund og barn og leve sammen.

Chihuahua og Barn

Barn og Chihuahua er i første omgang ikke den beste kombinasjonen. Chihuahua har som spedbarn en åpning i hode som kalles fontanell. Hos mange gror dette igjen, men hos noen er den åpen for resten av livet. Man må derfor passe på at hunden ikke får slag mot hode da dette kan være særdeles fatalt. Derfor må man være veldig oppmerksom med barn og Chihuahua, men også fordi den er liten og bein lett kan brekkes om den blir behandlet feil. Et barn er ofte hardhet og en Chihuahua er kjælen, så den vet ikke alltid sitt eget beste. Barn og Chihuahua kan leve godt sammen om de lærer hverandre å kjenne og behandle hverandre med respekt. Det verste man kan gjøre er å skjerme sin Chihuahua for barn, dette vil bare forsterke at barn er farlig og det gir et feil signal til din Chihuahua som i verste fall kan gjøre den aggressiv mot barn. 

Dette gjelder som oftest alle små reaser.

 

SVINDEL!!!

Dette er skrevet av -Beth- medlem av chihuahua-venner.
Link: 
http://chihuahua-venner.all-forum.net/portal.htm 


ser at det har kommet ett par annonser i det siste in på dyrenett/gratis annonser..som gjelder chihuahua valper valper som selges MEGET BILLIG eller GIES bort. 

Jeg vil, av personlig erfaring bare utlyse at mange av disse er SVINDEL. 

Annonsene som oftest begynner med at de prøver å finne gode hjem til disse små, valpene befinner seg i London, Cameroon, eller i ett av de andre afrikanske landene, eller i Irland og Skottland i de få tilfellene. 

Det er SOM SAGT SVINDEL. Selgeren sier som oftest at du skal overføre pengene for valpen og sending av valpen gjennom Western Union. tlf nr starter som oftes med-0044-eller-0023-

Kjøp heller valp i Norge da dette er trygt, og hvis du blir svindlet er sjangsen større for at du får pengene tilbake her i Norge da vi har ett bedre lovverk. 
Du får IKKE pengene dine tilbake selv om det i senere tid viser seg at det er svindel, for banken (W.E) kan dessverre ikke gjøre noe med dette. Det samme gjelder Moneygram.

de ha for shipping (sending) og prisen på valpene er som oftest så lave at det er mange som faller for svindelen. "prisene" svindleren setter er så lave at det er mistenksomt.


har kjøpt valp i norge etter å ha overført mye peng til selgere i utlandet og blitt svindlet. 

Ett annet kjennetegn for disse svindlene er at valpene blir GITT bort, eller at du skal adoptere de gratis, dette stemmer heller ikke da du helt sikkert blir spurt om å betale en liten sum for valpen senere når dere har bestemt avtalen. 

enkelte annonser tilsier også at selgeren bor i Norge, men tlf nr og bostedsadressa er til utlandet. 

annonsene er som oftest også ULESELIGE, adjektivene (beskrivelsen av hunden)begynner som oftes med STOR bokstav (Gorgeous, Adorable), og mail adressen til selgeren er heller ikke det samme som selgerens navn. 
selgeren kan òg i visse tilfeller virke veldig kristen og skrive "God Bless u, osv.. " i mailen. For hvem vil ikke kjøpe fra en mann/kvinne som høres ut som en ærlig, kristen person..?! 

ENoe annet er også at selgeren vil at du skal betale veterinær regninger som plutselig dukker opp.I de forskjellige grunnene kan være at de er stresset pga reisen eller bare har litt diare. 

enkelte tilbyr også valpepakker med når valpen ankommer, dvs fôr, pledd, bur og leker. 

Er du i tvil, og holder på å kjøpe valp i utlandet er jeg mer enn behjelpelig med å fortelle om svindlerne da jeg vet MYE om dette.

Og etter flere måneder med avtaling og "kjøp" av hund med disse svindlerne VET jeg så og si en GOD del og vil ikke at flere skal falle for dette, for DET BLIR EN KOSTBAR AFFÆRE. 

De er mange som driver stort samarbeid,og spiller,veterinær, flyplass, shipping byrå ,venner av selgeren,politi,advokat...De stjal til og med nettsiden til en chihuahua oppdretter..Og de stjeler bilder fra hjemmesider,annonser,for å "selge"denne valpen.

Dette er blitt et fryktelig stort problem og jeg kopierte denne annonsen fra en fryktelig koslig jente som la denne annonsen ut på dyrenett.Hun var og desverre blitt lurt.jeg har og det:(

Og om du sender mail til oppdretteren kan du og merke på en del av mailene du får er "ferdilaget"for å slippe å skrive om og om igjen.som et exempel,har jeg hukka mange svindlere på kroken,og det er umulig å skrive en hel side på 2 min.Det syntes lang vei.og her kan dere se et exempel på en mail fra "oppdretteren"Jeg viste det var svindler,og spurte på mail:

Hi do you have the chihuahua for sale?
im very interessted.
how much do it cost?
can you ship?

Fikk igjen:Hello,
Thanks very much for your interest in this my darling baby as she is still available and up to date on all her littered papers ready to leave for her new home and she is now 12 weeks old and weighs 2.4 ibs and shall be normal size fully grown,she is well potty and housed trained and goes on very well with kids and other pets and i am presently located in Cameroon and my main reason for giving her up for adoption is that i have just gotten a scholarship to study in Canada and i can`t take her there as she will not be welcomed by the institution which i am going to study in so i am desperately looking for a good home for this darling so that she can be loved and cared for when i am gone as i don`t want any thing to hurt her as she is really a darling to me so let me know if you are interested in her.The puppy cost 2000 Kr which includes her shipping fee, every thing and her paper work so let me know when you need her.


Regards

skrev tilbake:how do i make the payment?

SVAR:Hello,
Thanks for your mail. I am so glad to read from you. Just from the way you sound i am convinced that you are going to take very good care of the puppy.

Also do mail me back with your full names, all your contact details and the name of the nearest airport to your home which i will use to arrange for the flight and delivery of the puppy at your home.

You are going to send the money using Western Union using my Western Union below,


Country:Cameroon

Test Question:How Long?
Answer:Soon
Amount:2000 sek

All you have to do is go to your nearest Western Union agency and transfer the money using the above information.
When you have transfered the money please do mail me back with the fill senders names and the MTCN #.

I will be shipping the puppy today as soon as i get the money.

Thanks and waiting to read from you.

Ferdig.som dere ser,1-jeg spurte hvordan jeg gjorde betalinga og fikk i svar,Just from the way you sound i am convinced that you are going to take very good care of the puppy....

2: Dere ser og han vil ha betalt igjennom WU...svar og spørsmål,det brukes forde de ikke trenger legitimasjon for å hente pengene som blir overført.

3: De bruker falsk navn,og adresse og tlf nr dere får er et ring kontant nr,som ikke kan spores forde de er kjøpt i butikken.

4: De kan googles,men en finner ingenting om vekommene.

5: I Cameroon er det fryktelige svindler som på går,dere kan søke dere frem på google på scamming chihuahuas.
Der ser dere de fleste som gjør dette er fra Cameroon.

Er det noe dere lurer på ang svindel så ta gjerne kontakt med Beth på elishor@online.no